Υποστήριξη Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αθήνα,  20 Ιουνίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8ο ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 ξεκινάει το 8ο Διαεπιστημονικό Σεμινάριο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης, υπό την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο δημόσιος χώρος ως πεδίο έκφρασης της συλλογικής συνείδησης, η εικονική πραγματικότητα και τα ψηφιακά παιχνίδια ως μέσο προβολής και διάδοσης του πολιτισμού, οι έξυπνες πόλεις στην υπηρεσία του πολιτισμού αποτελούν μερικά μόνο από τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Στόχος είναι να δοθεί το έναυσμα για την προώθηση και ανάπτυξη ενός κριτικού λόγου και διαλόγου πάνω στο θέμα της αξιοποίησης της ψηφιακής πληροφορίας και τεχνολογίας στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Το 8ο Διαεπιστημονικό Σεμινάριο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης (http://syrosinstitute.eu/) θα πραγματοποιηθεί 25-30 Ιουνίου 2018 στην Ιστορική Μονή Ιησουϊτών, Κέντρο Έρευνας Συριανού Πολιτισμού «Καθ. Ιωσήφ Στεφάνου», Άνω Σύρος. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης, του Εργαστηρίου Πολεοδομικής Σύνθεσης- Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Πειραιώς- ΠΜΣ προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Book your tickets