Luminοus Flux/Reflected overlays on locative norms
From 12:00 πμ to 5:00 πμ
Luminus Flux/Reflected overlays on locative norms
CAMPUS NOVEL & ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΟΥ
17 ΙΟΥΛΙΟΥ – 24 IΟΥΛΙΟΥ
Η εικαστική ομάδα Campus Novel συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Σύρου, το Luminοus Flux/Reflected overlays on locative norms, ένα επταήμερο συμμετοχικό εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο από τις 17 ως τις 24 Ιουλίου 2015. Το εργαστήριο περιλαμβάνει διαθεματικές εισηγήσεις, συζητήσεις, προβολές και παρουσιάσεις ανοικτές στο κοινό, παραγωγή εικαστικού και θεωρητικού έργου. Αυτή η διάδραση λόγων και πρακτικών θα ολοκληρωθεί και θα κοινοποιηθεί στο πλαίσιο ενός ολιγοήμερου εκθετικού γεγονότος.
Οι Campus Novel απευθύνονται σε εικαστικούς και θεωρητικούς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου καλούνται να διαπραγματευτούν την ιδιαίτερη τοπολογία του φάρου αναδεικνύοντας μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, την βιομηχανική αρχαιολογία, την έννοια του δικτύου, του πλέγματος, της εδαφικότητας και της ροής.
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του εγχειρήματος εκκινεί από το φάρο στο νησί Γαϊδουρονήσι/Δίδυμη της Σύρου. Ο συγκεκριμένος φάρος, πρώτος φάρος του νεοελληνικού κράτους, επιλέγεται σαν κόμβος ενός εκτεταμένου φαρικού δικτύου.
Ο σχεδιασμός του Luminοus Flux αναπτύσσεται πάνω στη δημιουργία ενός μικρό-δικτύου ανθρώπων που συναντιούνται στη συνθήκη ενός εργαστηρίου για να συστήσουν ένα διαλογικό πλαίσιο, μια ανοιχτή διαβούλευση γύρω από τις σημειωτικές υποθέσεις του φαινομένου της δικτύωσης.
Διάρκεια έκθεσης: 16 ημέρες
Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης (χώρος βυρσοδεψείου Kορνηλάκη)
Περίοδος: 24 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα
Ανάλυση project: Campus_Novel_Luminous_Flux
Trailer
Ποια είναι η Ομάδα Campus Novel
Η ομάδα Campus Novel δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και δραστηριοποιείται μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που διερευνά την αρχαιολογία του σύγχρονου ως αναστοχαστική πρακτική απόδοσης νοήματος.
Οι Campus Novel έχουν οργανώσει, επιμεληθεί και παρουσιάσει τις εξής παραγωγές: (the) Heavy Page, metamatic:taf, Απρίλιος 2014, Πηγές/ Springs and Sources, σε συνεργασία με τη Λήδα Καζαντζάκη, Αποίκια Άνδρου, 2013, Black Maria, cheapArt, στα πλαίσια του project Urbanism for Dummies των Salon de Vortex το 2013, Paralogi, στα πλαίσια του BRDG project, Αμβέρσα, 2012, Old Masters, New Partners, Platonos 36, Γαλάτσι, 2012. Ενδεικτικά έχουν πάρει μέρος στις διοργανώσεις Platform project/Art-athina 2014 με το project Monte Verità, Back to Athens 2014 με το project Hypnodrones, Month of Performance Art, Berlin 2013, και στην 4η Μπιενάλε Αθήνας/AGORA με το project Collective Authorship, 2013. Το 2011-12 έλαβαν μέρος στην επανενεργοποίηση του θεάτρου Εμπρός με τα projects Extra People και Clapping Politics. Το 2013 πραγματοποίησαν residency στο Βερολίνο, στο Institut für Alles Mögliche, με το project Domestic Crisis και το Σεπτέμβριο του 2015 θα συμμετέχουν στο Skaftfell Residency Program στην Ισλανδία.
Την ομάδα αποτελούν οι Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Σινιόρογλου, Γιάννης Χειμωνάκης.
Η Ινώ Βαρβαρίτη (1979) είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Art in Context” του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου.
Ο Γιάννης Δελαγραμμάτικας (1982) σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο Artesis Hogeschool στην Αμβέρσα. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Art in Context” του Πανεπιστημίου Τεχνών στο Βερολίνο. [giannisdelagrammatikas.blogspot.gr]
Η Φωτεινή Παλπάνα (1984) είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και παρακολουθεί το “Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών” της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα. [foteinipalpana.blogspot.gr]
Ο Γιάννης Σινιόρογλου (1972) σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός” της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. [sinioroglouyiannis.blogspot.gr]
Ο Γιάννης Χειμωνάκης (1976) έχει πραγματοποιήσει σπουδές Design στο CBS College και είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παρακολουθεί το “Μεταπτυχιακό Εικαστικών” Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα. [giannischeimonakis.blogspot.gr]
Εκθέσεις/παρουσιάσεις της ομάδας Campus Novel
2014
Monte Verita, Art-Athina 2014-Platform Project, Αθήνα
(the) heavy page, metamatic:taf, Αθήνα
Hypnodrones – παρεκκλήσεις ύπνου, Back to Athens, Ξενοδοχείο Πίνδαρος, Αθήνα
2013
Month of Performance Art –Berlin, στα πλαίσια της διοργάνωσης Direct Action 2013 του Abteilung Für Alles Andere, Βερολίνο
Black Maria, Salon de Vortex @ cheapArt, Αθήνα
Domestic Crisis, Institut für Alles Mögliche, Βερολίνο
2012
Paralogi, BRDG, Αμβέρσα
Old Masters, New Partners, Πλάτωνος 36, Γαλάτσι, Αθήνα
συμμετοχές
2014
Public Domain, milkshakagency, Γενεύη
Slow festival- Celebrating slow time, Πανεπιστημίου 64, Αθήνα
2013
Collective Authorship, 4η Μπιενάλε Αθήνας/Agora, Αθήνα
2012
Extra People, κατάληψη θεάτρου Εμπρός, Αθήνα
2011
Clapping Politics, one-day residency, κατάληψη θεάτρου Εμπρός, Αθήνα
residency
2013
Institut für Alles Mögliche, Βερολίνο
workshop (συμμετοχή)
2013
Aesthetic-Responsibility-Drones, Weissensee Art Academy, Βερολίνο
διοργάνωση Migrating Art Academies σε συνεργασία με τη Lithuanian Interdisciplinary Artists’ Association, τη Weissensee Art Academy Berlin και την Top association Berlin
επιμέλεια
2013
Πηγές / Springs and sources, Δημοτικό Σχολείο Σαρίζης, Αποίκια, Άνδρος (συνεπιμέλεια με την ιστορικό τέχνης Λήδα Καζαντζάκη)
Περισσότερες πληροφορίες για τους Campus Novel θα βρείτε εδώ: campusnovel.blogspot.gr