ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ – 10oυ Διαπανεπιστημιακού Σεμιναρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώνουμε ότι το 10ο Ετήσιο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο του Ινστιτούτου Σύρου, αναβάλλεται.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη απόφαση είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την πανδημία COVID19 και τις νεότερες εξελίξεις με τη μετάλλαξη ‘Δέλτα’, η οποία συνεχίζει την αυξητική της πορεία σε κρούσματα σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες και κυρίως στις νησιωτικές.

Με αίσθημα ευθύνης προς την τοπική κοινωνία αλλά και προς τους συμμετέχοντες, αποφασίσαμε την αναβολή για το 2022, ελπίζοντας ότι οι εμβολιασμοί και η τήρηση των μέτρων θα μειώσει αισθητά την επέλαση της πανδημίας. Άλλωστε ο εμβολιασμός και ο αυτοπεριορισμός παραμένει το μοναδικό μας όπλο απέναντι σε αυτήν την απειλή.

Παράλληλα, αποφασίσαμε να μη μετατρέψουμε το Σεμινάριο μας σε διαδικτυακό (ή σε ‘υβριδικό’ με μείωση στο ελάχιστο των επί τόπου συμμετεχόντων), καθώς θεωρούμε ότι η συνάντησή μας στον τόπο της Σύρου, η επαφή μας και η σύνδεσή μας με το μοναδικό τοπίο της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης, είναι απαραίτητα για την επιτυχή διεξαγωγή όπως αποδεικνύεται εδώ και 10 χρόνια. Δεν θέλουμε να χάσουν οι συμμετέχοντες αυτή τη μοναδική εμπειρία, ‘οχυρωμένοι’ πίσω από οθόνες και κάμερες.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, την Blue Star Ferries και κυρίως τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την στήριξη τους στο Σεμινάριο, την οποία θα τη χρειαστούμε όταν διοργανωθεί τον επόμενο χρόνο.

Με την ελπίδα ότι θα είμαστε και πάλι μαζί πολύ σύντομα, ευχόμαστε να μείνετε ασφαλείς και υγιείς μέχρι την επόμενη φορά, η οποία ευελπιστούμε να είναι την Άνοιξη του 2022.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Δρ. Παύλος Χατζηγρηγορίου
Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Σύρου

Book your tickets